joi, 20 octombrie 2016

Spiritul Nordic - Note

Note





   C
um am spus la începutul acestei cărți miturile, povestirile, practicile religioase formează un tip de „religiozitate”. Această „religiozitate” duce la cristalizarea unui anumit tip de „spiritualitate”, un anumit tip de esență adâncă a ființei unei populații.
                Această esență adâncă, profundă, acest miez creator-formator-generator-structurator, însăși esența primă a unei populații, această „spiritualitate” dă naștere unui caracter sufletesc. Unui „caracter al sufletului” unei populații... unei origini adânci  a caraterului...
                Dă naștere unui spirit”...
                Astfel, religiozitatea nordică a dat naștere „spiritului adânc nordic european”, autentic și fundamental. Acest spirit, fundament prim al naturii a cristalizat, a dus la formarea unui „caracter” inconfundabil și nealterabil al nordicului.
                Iar acest „caracter fundamental al sufletului” nordic european, dincolo de orice oribilă și inexplicabilă teroare religioasă ulterioară sau opresiune politică apocaliptică, a generat această civilizație ce se constituie ca model pentru întreaga planetă: social, tehnologic, etic, igienic, cultural, științific, etc, etc, etc.
                Este ciudat cum religiozitatea indiană, Yoga, ”Vedele”, „Hinduismul”, etc, atât de lăudate și căutate au generat de fapt, degenerarea, mizeria și pestilența umană ultimă: atât în India cât și în populațiile „orientale”, ce au invadat de secole Balcanii. Se văd efectele clare ale acestei religiozități care au dus la un specific spiritual ce a avut ca și consecință caracterul sufletesc ciudat și de neînțeles al populațiilor „orientale” din Balcani. Efectele religiozității lor milenare sunt mizeria ultimă, degradarea sufletească, emoțională, mentală și fizică; mizerie și pestilență ultimă; delăsarea maximă; lipsa eticii aplicate individual și lipsa oricărei auto-constrângeri voluntar aplicate.
                Europeanul, analizând, nu poate decât să se oripileze de efectele și catastrofa umană produsă de religiozitatea și spiritualitatea indiană.
                Totuși, cu ochii închiși și fără urmă de simț critic, spiritualitatea și religiozitatea indiană a fost și este foarte lăudată și în mod penibil plasată „dincolo de orice reproș”. Deși efectele sale au fost și sunt catastrofale... Indigerabile...
                La fel cu multe alte religiozități. De ce aceste religiozități ciudate, cu efecte catastrofale, sunt studiate și în comun aplaudate, necritic?
                Iar originea spiritualității nordice, propria religiozitate creatoare nordic europeană, este evitată și ținută voluntar și cu efort maxim în obscuritate?
                Din această cauză, oare, la nivel global se manifestă o degenerare cum nu a mai existat în istoria acestei planete? Din cauza absorbirii neîngrădite a spiritualităților dubioase, în special Indiene? Și mai ales din cauza îndepărtării de spiritualitatea „ascensională” profundă și adânc nordică?
                Ar trebui reevaluate cu mai multă luciditate aceste aspecte ce tind să transforme planeta noastră, noile generații umane, într-o mare de gunoi, slăbire mentală / sufletească și degenerare...
                Poate spiritualitatea autentică nordică europeană merită o șansă... și prin urmare merită o nouă șansă și noile generații umane...




                Sursele nordice nu sunt texte canonice și nici nu au fost vreodată. Ele erau povestiri povestite și repovestite de a lungul mileniilor... Fiecare poate și este chemat să interpreteze și să repovestească, pentru sine și pentru ceilalți, aceste povestiri, istorisiri și mituri...
                Delectarea cu această spiritualitate este o experiență personală și familiară... Este interesant de descoperit cum viața noastră urmează „pattern-uri”, modele și scheme regăsibile în mitologia nordică. Noi, europenii, suntem construiți pe această spiritualitate și pe aceste arhetipuri, pe aceste modele în „adn”-ul și în esența noastră. Pe aceste modele de desfășurare, de devenire psihologică și manifestare estetică și sufletească. Fiecare le putem descoperi... Chiar viața și existența noastră europeană este compusă din combinații variate ale „pattern-urilor” religiozității nordice.




                Mitologia nordică se ocupă cu precădere de tipuri, de tipologii și mai puțin de individualități. Seamănă izbitor cu studiul tipologiilor pe care îl putem regăsi, de exemplu, la Goethe în poemul epic „Reineke Vulpoiul”.
                Personajele mitologie nordice sunt tipologii ascensionale, „modele” în cadrul cărora oamenii există și-și desfășoară existența comună sau inițiatică. Fiecare individualitate umană trăiește într-una sau alta, sau mai multe simultan, dintre aceste modele, tipologii și scheme de desfășurare ale „devenirii” – a ceea ce s-a petrecut, se petrece și se va petrece.
                Astfel, atât personalitatea și evenimentele vieții, instinctele adânci, gusturile și finalizarea împlinitoare a vieții, cât și desfășurarea inițiatică și simbolurile intrinseci ale misterelor nordicilor se află reprezentate desăvârșit în mitologia scandinavă. Fiecare se poate regăsi...
                În ceea ce a mai rămas...




                „Aesirii” și „Vanirii” au imprimat omului nordic o trasă ascensională atât de abruptă și accelerată încât aceasta nu mai are egal pe suprafața pământului.
                Acum, noua prăpastie înspăimântătoare care a fost pusă în fața omului de origine europeană, de către „Zeii” săi, este depășirea și învingerea „nebuniei”, a bolilor minții / sufletului: dereglajele infernale ale minții. Aceasta a fost deja anunțată de către F. Nietzsche.
                Omul a învins deja, demult, problemele procurării hranei. A trecut deja de problematica adăpostului. A trecut de problematica atragerii partenerului: omul european, mai ales nordic, fiind de departe cel mai frumos, rafinat, civilizat și curat. A rezolvat problematica societății corecte și ceilalți încearcă doar să o imite: adoptând modelul democratic și legislativ. A învins absolut și fără drept de apel toți semenii de pe această planetă: militar. A inventat și dezvoltat asemenea arme și asemenea tehnologii încât nu poate fi învins de nimeni.
                Omul, prin „spiritul” european, a reușit să scape și de limitarea propriei planete și să treacă de limitele acestui sistem solar, în care trăim, prin roboți[1] și deja stabilește o colonie permanentă pe planeta Marte (urmând ca și coloniștii permanenți să fi trimiși în scurt timp: anul 2027).[2]
                El a învins toate obstacolele puse în fața sa și cerute de către proprii „Zei”. A reușit să stabilească, prin propriile tehnologii inventate, o colonie în afara acestei planete.
                Deși nu se prea conștientizează în zilele noastre, noi suntem pe cale de a deveni o civilizație multiplanetară. Această civilizație devine în aceste momente una ce se extinde pe alte planete. Nimic nu mai poate opri sau învinge acum omul. Nu are rival de mult timp.
                Și aceasta datorită spiritului european... forjat de lumina boreală...
                Ceilalți concurenți planetari au ajuns să trăiască din ușoară coabitare sau din deșeurile, resturile sau parazitarea universului european, de după „Renaștere”. Modelul de societate, tehnologie, organizare, legi, dreptate, etc., este împrumutat de toți.
                Întreaga planetă este cucerită de acest spirit...
                Evident că multe minți luminate din alte zone geografice, decât cea europeană, au creat și au produs invenții nenumărate. Însă au făcut aceasta doar împrumutând cadrul de operare și gândire european. Doar operând în interiorul „spiritului european”...
                „Spirit” european forjat și creat de propria spiritualitate... ce are la bază propria religiozitate „boreală”...
                În „structura” generată de spiritul europeanului oricine poate crea, produce și aduce noi invenții științifice. Această structură este produsul caracterului sufletesc european: a „spiritului” european și prin urmare a spiritualității europene originale, milenare.
                Spiritualitatea Europeană este cea mai înaltă... Religiozitatea care a produs-o merită deci studiată, aprofundată, cunoscută și știută...
                Acum deja, marele hop, marele salt cerut și pus în fața omului de tip european, de către proprii Zei, este depășirea și învingerea tuturor infernurilor mentale și sufletești: adică depășirea nebuniei (depresii, atacuri de panică, dereglări bipolare, schizofrenii, nevroze, psihoze, depersonalizări și  toate dereglările și anomaliile sufletului / minții)!
                Acesta este marele hop al europeanului, marele salt spre supraviețuirea sa și asigurarea direcției ascensionale a naturii sale interioare și exterioare.
                Spiritul european are de învins și de depășit nebunia... infernul... anormalitățile sufletești...
                Acum, într-o lume atât de dezvoltată, „Zeii nordici” cer omului păstorit de ei să învingă „abisul”, să învingă „infernul”. Acum omul își desăvârșește propria natură prin suferințe cumplite și eforturi inimaginabile dinspre instincte în domeniul minții și a sufletului; și nu în domeniul fizic.
                El are de învins, în el însuși – în interiorul lui însuși –, infernul / abisul, nebunia... Acestea aparțin minții și emoțiilor și sunt lucrate dinspre instincte. Este un pas încă mai mare și un salt mult mai gigantic și de neimaginat decât orice a avut până acum el de trecut... O prăpastie cum nu s-a mai întâlnit sau imaginat până acum.
                Toate luptele europeanului sunt acum la nivelul minții și al tuturor nivelelor vieții interioare. Esența acestui om nu mai duce nici o luptă exterioară, ci produce doar invenții.
                Luptele exterioare s-au terminat. Omul, normal, este chemat acum la luptele sufletului și ale minții dinspre instincte... Omul poartă acum luptele sale în mintea sa și în sufletul său.
                Căci luptele cu hrana, adăpostul, partenerul, societatea, sănătatea fizică, etc., au fost deja învinse. Europeanul este atât de avansat încât ceilalți l-au pierdut din vedere / atingere / concepere și nu mai înțeleg deloc universul și problematica acestuia.
                În interiorul europeanului s-a descătușat infernul: în mintea sa și în emoționalitatea sa. Acum lupta se dă pentru învingerea, în interior, a infernului. Și pentru colonizarea altor planete...
                Problemele și situațiile ce trebuiesc acum învinse de către omul normal, în viața sa de zi cu zi, sunt în zona mentală și sufletească și sunt cele legate de învingerea și depășirea nebuniei și, astfel, a „infernurilor” cele mai profunde ale vieții.
                Ceea ce Zeii nordici au pus în fața omului lor este inimaginabil... sacrificiul cerut este imens... învingerea bolilor minții... depășirea minții... depășirea „infernului”...
                Odată cu acest salt... omul va deveni Supra-om, semi-zeu. Va depăși stadiul de om, pe care-l cunoaștem azi. Va deveni „altceva” decât a existat până acum pe suprafața acestei planete. Va fi în posesia tehnologiei ce-l va face capabil de manipularea universului și va fi în posesia unui psihic, mental, suflet ce nu va mai cunoaște suferința degenerării și decadenței, ci doar „suferința” adică efortul ascensiunii. Suferința va fi învinsă, în interiorul omului. El o va cuceri și o va depăși...
                „Supra-omul” anunțat de către Nietzsche, la începutul secolului XX, este în plină creare. A început odată cu Nietzsche care a anunțat: a venit acum vremea supra-omului! Și de atunci întreaga planetă s-a modificat...
                Aceasta încearcă „Zeii nordici” să facă cu omul de tip european. Planul stabilit, mii de ani înainte... Și aceasta vor reuși și vor face! Omul va învinge și această prăpastie, nebunia, și-și va continua ne-întrerupt drumul ascensional...
                Spiritul nordic a învins și a depășit toate celelalte spiritualități... și aceasta se vede clar peste tot.




[1] Vezi „Voyager 1” și „Voyager 2”, pe pagina de internet a agenției Nasa: http: // www .nasa.gov /.
[2] Vezi„Mission to Mars” și „Mars One”, printre altele.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu